Saturday, May 4, 2024
Modern ReviewsModern Reviews

Pokemon – Scarlet & Violet DLC – The Teal Mask | Review by Holly Molly


Δεν είναι λίγος ο καιρός που έχουν ανακοινωθεί τα DLC για τις Pokémon Scarlet & Violet, με όλα τα φώτα της Pokémon κοινότητας να είναι στραμμένα σε αυτά.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε κι επίσημα το πρώτο μέρος του DLC με τίτλο “The Teal Mask”, το οποίο μπορεί να αγοραστεί από το Nintendo store στα 34,99 ευρώ.

Iστορία:

Όσον αφορά τη βασική πλοκή της ιστορίας, χωρίς να ειπωθούν κάποια spoilers. Ο παίκτης μας έπειτα από μια πρόσκληση που δέχεται από τον Βιολόγο καθηγητή Jacq, πηγαίνει στο χώρο της ακαδημίας με σκοπό να πραγματοποιηθεί μια εκδρομή ανταλλαγής μαθητών από    άλλο σχολείο. Φτάνοντας στην ακαδημία γίνεται η πρώτη γνωριμία με τη καθηγήτρια Briar, η οποία διδάσκει στη Blueberry Academy και επιμελείται της εκδρομής μας στη περιοχή του Kitakami, στην οποία παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα με το terastal της περιοχής Paldea. Οι πρώτες γνωριμίες του παίκτη στο νησί Kitakami, είναι δύο αδέρφια μαθητές της ακαδημίας Blueberry με καταγωγή από το νησί, η Carmine και ο Kieran. Οι οποίοι αποτελούν και τους δύο βασικούς πυλώνες στην εξέλιξη της ιστορίας που θα ακολουθήσει. Η βασική ιστορία του Teal Mask DLC, είναι εμπνευσμένη από τον Ιαπωνικό μύθο “Momotaro”και τα γεγονότα αφορούν το μυστηριώδες μασκοφόρο Pokémon Ogerpon, καθώς και τα τρία μέλη του “Loyal Three”, Okidogi, Munkidori, Fezandipiti.

Χάρτης:

Ο χάρτης του Kitakami είναι κι αυτός ένας εξολοκλήρου open world χάρτης, όπως ακριβώς κι αυτός της Paldea, που εξερευνήσαμε στο βασικό παιχνίδι. Ωστόσο αν και αισθητά μικρότερος σε έκταση, θα τολμούσα να δηλώσω πως είναι πιο εντυπωσιακός και όμορφος, δεδομένου πως έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε μέρη και πιο ιδιαίτερα περιβάλλοντα. Επιπλέον ολόκληρος ο χάρτης, είναι κι αυτός γεμάτος με τους κρυστάλλους των Tera Raids, καθώς και εκπαιδευτές που σου δίνετε η δυνατότητα να προκαλέσεις σε μάχη.

Pokémon:

Στο “Τhe Teal Mask” DLC, περίπου 100 Pokémon επιστρέφουν από παλαιότερες γενιές, ενώ 7 είναι εντελώς ολοκαίνουργια. Εκτός των 4 καινούργιων θρυλικών που έχουν προαναφερθεί (Ogerpon, Okidogi, Munkidori, Fezandipiti), την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν και τα Dipplin, Poltchageist, Sinistcha καθώς και το ιδιαίτερο Blood Moon Ursaluna.

Συνολική εμπειρία:

Aν και θα μπορούσα να με χαρακτηρίσω ελαφρώς αρνητικά προκατειλημμένο για τα DLC, δεδομένου πως τα προηγούμενα DLC των Sword & Shield δεν τα είχα βρει ως κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κι αξιοσημείωτο, το “The Teal Mask” με εντυπωσίασε ευχάριστα. Αν και το πρώτο μισό της διάρκειας της ιστορίας είναι αρκετά ανάλατο, έπειτα αρχίζουν να παίρνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τροπή τα γεγονότα της ιστορίας και να σε ωθεί να συνεχίσεις όλο και περισσότερο.

Εκτός όμως από την ιστορία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα ωραίες βρήκα και τις μάχες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μηχανισμούς που συναντήσαμε στη κύρια ιστορία του παιχνιδιού. Ενώ ιδιαίτερα ευχάριστη είναι και η ύπαρξη κάποιων δευτερευόντων αποστολών που υπάρχουν.

Τέλος με χαροποίησε ιδιαίτερα, που το δεύτερο μέρος του DLC, εν ονόματι “The Indigo Disk” θα είναι άμεση συνέχεια του “The Teal Mask”, με τα γεγονότα του πρώτου μέρους να επηρεάζουν τη πλοκή του δεύτερου, καθώς και την επανεμφάνιση χαρακτήρων, όπως η Carmine και ο Kieran, καθώς και η καθηγήτρια Briar. Αυτό το γεγονός, διεγείρει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μου για το δεύτερο μέρος, καθώς και την ανυπομονησία μου.

Γενικά:

To “The Teal Mask” ήταν μια ευχάριστη επιπλέον εμπειρία Pokémon, η οποία σε αντίθεση με τους προκατόχους της στην προηγούμενη γενιά Pokémon, είχε να προσφέρει ακόμα περισσότερα και σε ιστορία αλλά και σε gameplay. Η Game Freak φαίνεται πως με κάθε νέο DLC που κυκλοφορεί, αποκτάει την εμπειρία που χρειάζεται ώστε να ανταμείβει τους παίκτες και να παίρνουμε ουσιαστικά και ενδιαφέροντα DLC κι όχι αδιάφορα που μοιάζουν με αρπαχτές, αλλά ούτε και sequels στα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια ή την «τρίτη κυκλοφορία» που συνηθιζόταν παλιότερα. Θεωρώ και ελπίζω πως το “The Indigo Disk” που μένεται να δούμε, θα είναι ακόμα καλύτερο και θα μας χαροποιήσει ακόμα περισσότερο.

Εν κατακλείδι το DLC των Pokémon Scarlet & Violet θεωρώ πως αξίζει το χρόνο σας. Αν είστε Pokémon fans δεν έχετε να φοβάστε τίποτα και θα το απολαύσετε. Αν είστε πιο casual Pokémon players και έχετε ακόμα ενδοιασμούς, θα πρότεινα να αναμένετε έως και τη κυκλοφορία του δεύτερου μέρους, όπου θα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο το ερώτημα αν αξίζει ή όχι το DLC. Το πρόσημο είναι θετικό κι αναμένουμε το δεύτερο μέρος που ελπίζουμε να μας χαροποιήσει ακόμα περισσότερο.

 

Βαθμολογία 8,5/10

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη CD Media, για την άμεση παροχή κωδικού για τα DLC, δεδομένου να πραγματοποιηθεί το review!

 

 

 Zf5b9R{D.