Saturday, April 27, 2024
Modern Reviews

Fast & Furious Spy Racers Rise of SH1FT3R | Mini Review by Ηλίας Σταύρου

Audio Review

Ένα Arcade Racing παιχνίδι βασισμένο στην animated σειρά του Netflix, όπου δεν ήξερα κάν την ύπαρξη της. Συχνά παίζω “μικρά” ή “απλά” παιχνίδια που δεν δίνω πολύ βάση στην ιστορία και τους χαρακτήρες, ειδικά όταν ακούω ταυτόχρονα κάποιο podcast ή κάποια εκπομπή στο YouTube και δεν θέλω να πολύ σκέφτομαι εκείνη την ώρα. Συνήθως αυτοί οι τίτλοι είναι Racing ή Hack n Slash.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ξεκινήσω το F&F μέσω της συνδρομής του Playstation Plus Extra. Ξεκινώντας το, από την αρχή θα καταλάβεις ότι είναι “παιδικό” και φτωχό στον σχεδιασμό του. Φαίνεται κατευθείαν από το μενού του και τις λιγοστές επιλογές που σου προσφέρει στους αγώνες.

Πρόκειται για έναν indie double A τίτλο. Το παιχνίδι όσον αφορά τον τεχνικό τομέα και τα γραφικά του είναι αρκετά παρωχημένο, θα το έλεγες και PS3 τίτλο, ίσως και χειρότερο. Η αίσθηση της οδήγησης είναι κάτω του μετρίου, και αν συνυπολογίσουμε και τα πολύ μέτρια abilities των αυτοκινήτων, (paintball gun, νάρκη από χρώμα, nitro και ένα special ability ξεχωριστό για κάθε αυτοκίνητο) κάνει την εμπειρία χειρότερη, γιατί δεν βρίσκω τον λόγο ύπαρξής τους.

Πολλές φορές ένιωσα πως είναι άδικο λόγω της οδηγικής συμπεριφοράς των αυτοκινήτων ή του σχεδιασμού της πίστας. Έχει ένα “story mode” το οποίο στο δείχνει με στατικές εικόνες (προφανώς γιατί δεν είχαν budget για cutscenes) πριν από κάθε αγώνα που δεν δίνεις καθόλου σημασία.

Το παιχνίδι μπορείς να το τελειώσεις μέσα σε 3-4 ώρες maximum και το μόνο που μένει να κάνεις μετά, είναι ένα online mode που δεν βρίσκονται αντίπαλοι γιατί κανένας δεν το παίζει πλέον. Τα αμάξια είναι 10-12 το πολύ και έχουν όλα σχεδόν την ίδια συμπεριφορά στην πίστα, ακόμα και το maximum speed που πιάνουν. Γενικά είτε άλλαζα αμάξι είτε όχι δεν έβλεπα καμία διαφορά στον χειρισμό. Η πρόχειρη δουλειά φαίνεται παντού, στα γραφικά, στο gameplay και στον ήχο! Σαν συνολική εμπειρία αυτό που μου άφησε τελειώνοντάς το είναι μόνο απογοήτευση.

Σίγουρα δεν θα το πρότεινα σε κανέναν, εκτός εάν θέλει κάποιος μια εύκολη και γρήγορη πλατίνα.

Βαθμός: 4/10

 Zf5b9R{D.