Thursday, April 18, 2024
Modern Reviews

Beacon Pines – mini review by Zapdim

Βλέποντας κάποιος το εξώφυλλο του Beacon Pines θα σκεφτεί πως πρόκειται για ένα χαριτωμένο παιχνίδι, με όμορφους χαρακτήρες ζωάκια, ότι πρέπει για μια χαλαρή ενασχόληση. Η πραγματικότητα όμως απέχει παρασάγγας. Το Beacon Pines είναι ένα αντβέντουρ παιχνίδι, θρίλερ , που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη, όπου ο βασικός μας ήρωας, ένα μικρό ελαφάκι ζει με τη γιαγιά του. περνά την ημέρα του με τον αγαπημένο του φίλο, προσπαθώντας να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τόσο τη ζωή του, όσο και την κοινότητα στην οποία κατοικεί. Εκεί, θα συναντήσει πολλούς χαρακτήρες, άλλους φιλικούς, άλλους όχι, οι οποίοι θα παίξουν κάποιο ρόλο στη δραματοποίηση του σεναρίου.
Τα γραφικά είναι καρτουνίστικα, στατικές εικόνες με κάποιους διαλόγους και υποτυπώδη κίνηση, χωρίς κανονικές φωνές όμως παρά κάποιους ήχους που ενώ στην αρχή μπορεί να ξενίσουν, στη συνέχεια απλά δίνουν το στίγμα τους στην ένταση της πλοκής που εξελίσσεται μέσα από τη διάδραση των ηρώων. Η κύρια επεξήγηση γίνεται από ένα βασικό αφηγητή που μας ‘βάζει΄ στο κλίμα. Η πλοκή εξελίσσεται όπως τα κλαδιά ενός δένδρου, με σενάρια τα οποία λαμβάνουν χώρα με βάση τις επιλογές μας. Το θετικό εν προκειμένω είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάζουμε κάποιες επιλογές μας ούτως ώστε να δούμε κάθε πτυχή αφενός της ιστορίας, αφετέρου να φτάσουμε στο τέλος της ιστορίας.
Η διάρκεια για ένα ολοκληρωμένο walkthrough ειναι κοντα στις 5 με 6 ώρες. Θα μπορέσει όμως κάποιος να ασχοληθεί παραπάνω μιας και το περιβάλλον είναι αρκετά φιλικό προς τον παίκτη αφού τα χρώματα και τα σχέδια των χαρακτήρων είναι χαριτωμένα και δίνεται η δυνατότητα μέσα από τους διαλόγους με τους npcs να προβληματιστεί περαιτέρω για κοινωνικά ζητήματα που ενδεχομένως να τον αφορούν.
Με το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε μιας και δεν έχει κάποιο ουσιαστικό γκειμπλέυ. Περισσότερο είναι μια πολύ όμορφη ανιμέισον ταινία που είναι όμως θελκτική σε κάποιον που θα τον κερδίσει η ιστορία της εξ αρχής.

 Zf5b9R{D.