Thursday, April 25, 2024
Modern Reviews

Firewatch – mini review by Stefknightcs

Το Firewatch είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας που αναπτύχτηκε από την Campo santo και εκδόθηκε σε συνεργασία με την Panic τον Φεβρουάριο του 2016.

Το σενάριο έχει να κάνει με έναν νέο δασοφύλακα που πήρε την δουλειά για να ξεφύγει από τις σκοτούρες του και συνομιλεί συνέχεια με την κοπέλα από το κεντρικό σταθμό του δασαρχείου.

Τα γραφικά του τίτλου είναι εντάξει απλά καρτουνίστηκα και λίγο χοντροκομμένοι οι χαρακτήρες αλλά με πανέμορφα τοπία και ωραία εφέ στο γρασίδι και την φύση γενικότερα.

Η μουσική και τα λιγοστά εφέ και οι ομιλίες είναι εξαιρετικά.

Ο χειρισμός πάνοπλος με το ποντική σε πρώτο πρόσωπο και λίγα κουμπιά ακόμα.

Τώρα στην διασκέδαση ο τίτλος έχει το μυστήριο της περιπέτειας αλλά τείνει και λίγο προς εξομοιωτή περπατήματος στη φύση με ελάχιστα ανοιχτό περιβάλλον. Οι διάλογοι με το κέντρο και την κοπέλα είναι εξαιρετικοί και μάλιστα με πολλές επιλογές για απαντήσεις. Για να βρείτε το δρόμο σας στο παιχνίδι θα χρησιμοποιήσετε πυξίδα και χάρτη σε συνδυασμό έτσι ώστε να μην χαθείτε στο ελάχιστα ανοιχτό περιβάλλον. Το λέω ελάχιστα ανοιχτό γιατί θα βρίσκετε σχεδόν όπου παρεκκλίνετε από τα μονοπάτια εμπόδια και  αόρατους τοίχους κάτι πολύ εκνευριστικό.

Να σημειώσω τέλος ότι ήταν μια καλή εμπειρία με ωραίο σενάριο μικρή σε μέγεθος και με μικρές απαιτήσεις συστήματος.

 

Βαθμός 8 / 10

 Zf5b9R{D.