Friday, April 19, 2024
Modern Reviews

Donut county – mini review by Stefknightcs (PS4 X1 NS PC Android iOS MacOS)

Η Κομητεία λουκουμάς είναι ένας τίτλος παζλ που αναπτύχτηκε από ένα άτομο που λέγεται Ben Esposito και εκδόθηκε από την Annapurna interactive το Δεκέμβριο του 2018.
Η ιστορία έχει να κάνει με ένα racoon που μιλάει και διατηρεί κατάστημα με λουκουμάδες στη Κομητεία και αντί για λουκουμάδες έστελνε στους φίλους του τα άλλα ζώα που μιλάνε επίσης, μαύρες τρύπες που ρούφηξαν και αυτούς και όλα τους τα υπάρχοντα στο κάτω κόσμο. Στο τέλος ακόμα και το racoon αλλά και η ανθρώπινη μαύρη φίλη του πήγαν στο κάτω κόσμο. Όλοι μαζί θα μας πουν τις ιστορίες τους για το πως κατέληξαν εκεί και θα προσπαθήσουν να βγάλουν μια άκρη για το πως θα επιστρέψουν.

Τα γραφικά του τίτλου είναι ελαφρώς πολυγωνικά με υφές πολύχρωμες αλλά και απαλούς χρωματισμούς που μου άρεσαν.
Δυστυχώς τη μουσική του παιχνιδιού δεν μπόρεσα να την βρω πουθενά. Κρίμα γιατί είναι εξαιρετική. Από εφέ το παιχνίδι είναι πολύ λιτό και ξεχωρίζουν ελάχιστα οι διάλογοι που γίνονται με εφέ ακαταλαβίστικης γλώσσας.
Ο χειρισμός γίνεται με το ποντίκι αποκλειστικά για τον έλεγχο της μαύρης τρύπας.

Έχουμε να κάνουμε με ένα χαλαρωτικό παιχνίδι παζλ που απευθύνεται σε όλους καθώς σπάνια θα κολλήσετε κάπου. Αναλαμβάνετε το χειρισμό της μαύρης τρύπας σε κάθε περιοχή και προσπαθείτε να ρουφήξετε τα πάντα. Το πως θα το κάνετε αυτό πρέπει να το βρείτε εσείς σε κάθε επίπεδο αλλά σε γενικές γραμμές ρουφάμε από το μικρότερο αντικείμενο και μετά προχωράμε σε μεγαλύτερα καθώς μεγαλώνει και η τρύπα. Τα επίπεδα είναι μικρά σε μέγεθος εκτός του τελευταίου και δε θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά για το καθένα. Μου άρεσε πολύ και το τελικό αφεντικό του παιχνιδιού καθώς ήταν πολύ πρωτότυπο στον τρόπο αντιμετωπισής του.

Η Κομητεία λουκουμάς μου άρεσε πάρα πολύ. Σε αυτό το σύντομο παιχνίδι 2 – 3 ωρών θα χαλαρώσετε και εσείς σίγουρα.

Βαθμολογία 10/10

 Zf5b9R{D.