Friday, April 26, 2024
Modern Reviews

Team Sonic Racing – Mini Review by Zapdim

Διασκεδαστικό. Αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει σε αυτό το kart racing game. Δημιουργός η Σουμο Ντίτζιταλ για λογαριασμό της Σεγκα το 2019.

Εντυπωσιακές πίστες με έντονα χρώματα, ευφάνταστες, με ενδιαφέρουσες θεματικές όπως λάβα, έρημος, γρασσίδι, βραχώδεις περιοχές δίνουν στον παίχτη την απαιτούμενη ποικιλία να ασχοληθεί με το παιχνίδι για ώρες, δίχως να βαρεθεί. Πολλά power up’s κατά τη διάρκεια του κάθε αγώνα, ούτως ώστε να μπορείς να κάνεις ευκολότερη την πορεία σου προς τη νίκη. Πύραυλοι, θάμπωμα της οπτικής του αντιπάλου, εμπόδια στη μέση του δρόμου είναι τα όπλα που δύνασαι να χρησιμοποιείς. Το σημαντικότερο όμως της υποθέσεως είναι η ομαδικότητα.

Σε κάθε αγώνα, που συνήθως διαρκεί 4-5 λεπτά , συμμετέχεις σε μια ομάδα των τριών κι αγωνίζεσαι απέναντι σε άλλες 4 ομάδες. Μέσα από τον αγώνα δεν αρκεί. ή πολλές φορές δεν απαιτείται, να βγεις πρώτος ατομικά αλλά ομαδικά. Σε αυτό συνεισφέρεις είτε δωρίζοντας την ώρα του αγώνα τα power up’s, μπορώντας να ζητήσεις αντίστοιχη βοήθεια από τους συμπαίχτες σου, είτε βάζοντας το λιθαράκι σου προκειμένου να αυξηθεί η μπάρα ομαδικότητας, κάτι που γίνεται μαζεύοντας δαχτυλίδια και βοηθώντας τους συμπαίχτες σου με τα δώρα που προαναφέραμε. Όταν αυτό επιτευχθεί τότε όλη η ομάδα παίρνει ένα σημαντικό μπουστάρισμα επιτάχυνσης και δύναμης για κάποια δευτερόλεπτα, κάνοντας ευκολότερη την πορεία προς την καρώ σημαία.

Οι ήρωες που συμμετέχουν είναι οι πρωταγωνιστές των παιχνιδιών Σόνικ, ο καθένας με το δικό του αμαξάκι και φυσικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δύναμη, τεχνική, ταχύτητα είναι οι γενικοί χαρακτηρισμοί που προσιδιάζουν στο εκάστοτε καρτ το οποίο μετέπειτα διαφοροποιείται σε επιμέρους τομείς, όπως η επιτάχυνση, η άμυνα απέναντι στα χτυπήματα, η ταχύτητα, η σταθερότητα. Επιπροσθέτως το παιχνίδι έχει λουτ μπόξις που ανοίγουν με χρήματα του παιχνιδιού, που μαζεύεις όσο περισσότερο παίζεις και δίνουν κοσμέτικς και τροποποιήσεις για το αμάξι σου.

Φυσικά είναι κατάλληλο για co op παιχνίδι, κι on line συνεργατικό, πράγμα που το κάνει ιδανικό για μικρότερες ηλικίες και οικογενειακή ψυχαγωγία. Σε αυτό συμβάλει και η λελογισμένη δυσκολία στο Normal επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά, έχει και πίστες, ατομικού χαρακτήρα, που έχουν κάπως αυξημένη δυσκολία, αφού απαιτούν αφενός καλή χρήση του ντριφταρίσματος, της κωλιάς ελληνιστί, μιας και χρειάζεται να περνάς από μικρά φωτεινά σημεία για να κερδίζεις πόντους και δευτερόλεπτα, αφετέρου να έχεις σχετικά καλό σημάδι, για να καταβάλεις τους εχθρούς που απαιτείται για το χρυσό μετάλλιο. Αυτές είναι και οι πιο αγχωτικές, καθαρά λόγω κυνηγιού χρόνου, αλλά με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στο αμαξάκι και την απαιτούμενη προπόνηση, γίνονται βατές.

Το αρνητικό του παιχνιδιού, κάτι που δείχνει να έγινε λόγω περιορισμένου μπάτζετ, η έλλειψη σινεμάτικς για τη διήγηση του βασικού στόρυ, το κακό βοις όβερ και οι ανούσιοι και κουραστικοί, επαναλαμβανόμενοι διάλογοι μεταξύ των ηρώων. Ελαφρυντικό είναι ενδεχομένως ότι το βάρος δόθηκε στο ικανοποιητικό γκειμπλέυ.

Επιμύθιο της ενασχόλησης με το παιχνίδι, fun to play.
Ένα παιχνίδι που το αφήνεις στην κονσόλα και ασχολείσαι όποτε ζητάς ένα χαλαρό αγώνα με καρτάκια.

 Zf5b9R{D.