Thursday, April 25, 2024
Modern ReviewsModern Reviews

Trails from Zero | mini review by yfxxiii

Το Trails from Zero είναι το πρώτο κομμάτι διλογίας μέσα στην ευρύτερη σειρά Trails. 97 ώρες στο save.

Ενώ η σειρά γενικά παντρεύει έντονα στοιχεία μαγείας και τεχνολογίας (σε γενικές γραμμές, η μαγεία της σειράς είναι περισσότερο μια μορφή καθαρής ενέργειας που διέκοψε νωρίς μια πιο κλασσική βιομηχανική επανάσταση), σε σχέση με την πρώτη τριλογία της σειράς Trails in the Sky είναι πιο έντονο το πιο ανεπτυγμένο τεχνολογικό, αστικό τοπίο.

Επίσης πολύ δυνατό κομμάτι της ιστορίας το πολιτικό δράμα. Η ομάδα του παίκτη είναι μια νεοσύστατη μονάδα της αστυνομίας του Crossbell, ένα διεφθαρμένο μικροκράτος ανάμεσα στην αυτοκρατορία της Erebonia και της δημοκρατίας του Calvard. Κάπως μαγικά το παιχνίδι καταφέρνει να παντρέψει ιστορίες διπλωματικής αντιπαράθεσης, μαφίας, πολιτικής, και φανταχτερή μαγεία σε ένα πολύ όμορφο πακέτο.

Μόνο παράπονο μου είναι ότι το παιχνίδι ακόμα και στο δύσκολο επίπεδο δυσκολίας ήταν κάπως εύκολο, με λίγες μάχες να αποτελούν εξαίρεση και τελικά να καταλήγει να είναι λίγο ανισόρροπο σαν αποτέλεσμα.

Θα το πρότεινα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρουν τα (J)RPG με βαρύ κείμενο (κυρίως σε ποσότητα, αλλά και σε περιεχόμενο ορισμένες φορές), αν και θα πρότεινα σαν αφετηρία την τριλογία Trails in the Sky – διαδραματίζονται σε διαφορετικά μέρη του ίδιου κόσμου, και τα γεγονότα της πρώτης σειράς έχουν έντονο αντίκτυπο στην άλλη. Αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί με την προηγούμενη, το παιχνίδι έχει κάποιες σύντομες περιγραφές για τα γεγονότα της, οι οποίες όμως δεν αντικαθιστούν την ίδια σε καμία περίπτωση.

 Zf5b9R{D.