Saturday, April 27, 2024
Modern Reviews

TEVI – Review by Ηλίας Σταύρου


To TEVI είναι ένα action-adventure παιχνίδι με metroidvania στοιχεία, από τους δημιουργούς CreSpirit – GemaYue και Ein Lee και publisher τους CreSpirit και Neverland Entertainment.

Όσον αφορά την ιστορία μας, έχουμε να κάνουμε με έναν φανταστικό κόσμο που απαρτίζεται απο ανθρώπους, ανθρωπόμορφα πλάσματα, αγγέλους, δεμένες, και androids.
Η πρωταγωνίστρια μας Tevi, είναι μια μικρή μηχανικός και η αποστολή της είναι να ανακαλύψει τα Astra Gears με την βοήθεια των 2 companions που σε συνοδεύουν καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
Στο δρόμο μας θα γνωρίσουμε πολλούς NPCs που θα εμπλουτίσουν την ιστορία και τον κόσμο μας με αρκετά side quests που πολλές φορές είναι ανούσια και άχρηστα, αλλά βρίσκονται εκεί για όποιον θέλει να μεγαλώσει την gaming εμπειρία του.

Στα του gameplay τώρα, έχουμε να κάνουμε με τους κλασικούς Metroidvania μηχανισμούς.
Εξερεύνηση ενός χάρτη ο οποίος με την πρόοδο του παιχνιδιού και με τα νέα abilities που αποκτούμε έχουμε πρόσβαση σε νέες περιοχές, side quests, και μυστικά περάσματα.
Έχουμε leveling up με έναν ένα λίγο ανορθόδοξο τρόπο, δηλαδή ανεβάζουμε level μόνο σκοτώνοντας Boss, που αυτόματα μας διευκολύνει στο να μην grind-αρουμε για XP, αλλά δεν βοηθάει στο να δυναμώσουμε μέσω αυτού. Βρίσκουμε πάρα πολλά αντικείμενα που μας δίνουν δύναμη, ταχύτητα, healing κλπ, αλλά τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται εκεί απλά για να υπάρχουν στο παιχνίδι. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα συγκεκριμένα και δεν έβλεπα και ιδιαίτερη διαφορά στον χαρακτήρα μου αλλάζοντας τα.
Τα όπλα που χρησιμοποιούμε είναι ένα μαχαίρι/σπαθί και λέιζερ από μακρινές αποστάσεις.

Στην μουσική θα έλεγα ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Το soundtrack του είναι πολύ προσεγμένο με μεγάλη ποικιλία και διάρκεια που δεν συναντάμε εύκολα σε μικρότερες παραγωγές.
Ανάλογα με το περιβάλλον ή το συμβάν που προκύπτει, μπαίνουν και οι κατάλληλες μελωδίες.

Image : Steam

Κλείνοντας, θα ήθελα να προσθέσω το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με έναν καλό Metroidvania τίτλο αλλά σε πολλά σημεία κουράζει με τους τεράστιους και συχνούς διαλόγους του και μεγαλώνει την διάρκεια του κατά πολύ χωρίς λόγο.

Βρήκα τον εαυτό μου να προσπερνά κάποιους διαλόγους ιδιαίτερα όσον αφορά τα Side quests καθώς θα νιώσετε ότι πλατειάζει χωρίς λόγο με αναφορές σε ανούσια πράγματα.
Παίζοντας θα καταλάβετε ότι δεν έχουμε και την καλύτερη μετάφραση στους υπότιτλους, μιας και το παιχνίδι έχει μόνο ιαπωνικά voice overs, γεγονός που καθιστά την ανάγνωση ακόμη πιο δυσάρεστη εμπειρία σε ένα παιχνίδι που δεν χρειάζονταν τόσο κείμενο. Η διάρκεια του έχοντας κάνει τα μισά Side quests και λίγη εξερεύνηση για τα μυστικά ξεπερνά τις 30-35 ώρες!

Ο βαθμός μου είναι 7/10
Ευχαριστούμε τους CreSpirit και Neverland Entertainment για το review code του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι μπορείτε να το αγοράσετε στο steam https://store.steampowered.com/app/2230650/TEVI/
Κυκλοφορεί και στο Nintendo Switch

 Zf5b9R{D.