Sunday, April 28, 2024
Modern Reviews

Ghost song | Mini Review by Stefknightcs

Το τραγούδι του φαντάσματος είναι ένα metroidvania παιχνίδι του 2022 που δημιουργήθηκε από την old moon και εκδόθηκε από την humble games.

Είστε ένα ανδροΐδές και φτάνετε σε έναν ανεξερεύνητο πλανήτη οπού συναντάτε κάποιους επιζώντες. Τί φοβούνται; Πως θα φυγέτε όλοι μαζί από κει και γιατί; Η συνέχεια στις οθόνες μας.

Τα γραφικά στους χαρακτήρες δεν μου άρεσαν καθώς μοιάζει με παιχνίδι για flash. Τα περιβάλλοντα είναι πολύ ωραία και λεπτομερή με πολλά χρώματα.

Ο ήχος αποτελείται από πολύ καλές φωνές αλλά δυστυχώς η μουσική δεν μου άρεσε καθόλου.

Ο χειρισμός πραγματοποιείται με το χειριστήριο με τη διαφορά ότι έχουμε και κουμπί για κοντινές επιθέσεις.

Στο gameplay το παιχνίδι είναι μια μίξη soulslike και Metroidvania. Μια πρωτοτυπία του είναι η ικανότητα του ήρωα μας να υπερθερμαίνει το κανόνι του ώστε μετά να χτυπάει του εχθρούς από κοντά με αυτό για υπερβολική ζημιά. Τα καλά όμως σταματάνε εδώ.

Σαν metroidvania θα κάνουμε πολλά πισωγυρίσματα οπότε το grind είναι στη φύση του. Παρόλα αυτά το παιχνίδι υπερβάλει εδώ και δημιουργείται πρόβλημα. Στα πρώτα λεπτά κάποια subbosses αλλά και το πρώτο boss με δύο τρία χτυπήματα θα χάνετε τη ζωή σας. Σε ένα από αυτά ενώ έμαθα τις συνήθειες του, το χτύπησα καμιά 300αριά φορές και δεν έπεσε. Τραγικά πράματα που δείχνει ότι οι σχεδιαστές δεν νιώθουν ούτε από  metroidvania ούτε από soulslike. Κατά τα άλλα κάνετε save τη πρόοδο σας σε συγκεκριμένα σημεία και αν δεν πάτε πίσω στις ψυχές που έχετε μαζέψει. Αν δεν προλάβετε να τις πάρετε πίσω και χάσετε, τότε τις χάνετε εντελώς.

Το παιχνίδι δεν είναι κακό αλλά το υπερβολικό grind και κάποια σχεδιαστικά προβλήματα το κρατάνε πίσω από το να ξεχωρίσει από τον σωρό.

Βαθμός:   7/10

 Zf5b9R{D.