Sunday, April 28, 2024
Retroπολιτες

Πως φτάσαμε στο XBOX Series X – Κίνηση 2

Με το original XBOX η Microsoft καταφέρνει να μπει σε αρκετά σπίτια, όχι μόνο με τα windows αλλά και ως κύρια παιχνιδοκονσόλα. Με το XBOX να μπορεί εκτός των παιχνιδιών, να αναπαράγει dvd ταινίες, να αποθηκεύει περιεχόμενο στον σκληρό του δίσκο, αλλά να ξεχωρίζει για τα γραφικά του και να εντυπωσιάζει σε παιχνίδια και γραφικά σε οποιαδήποτε σύγκριση και αν κάναμε μεταξύ XBOX και PS2. Ένα παιχνίδι όμως ήταν αυτό που έδειξε τα δόντια της κονσόλας και δεν είναι άλλο από το DOOM 3! Ποτέ δεν είχαμε ξανά δει σε κονσόλα τέτοιο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο. Είδαμε ιστορικούς τίτλους στο πρώτο XBOX όπως το Half Life 2 από την Valve, το House of the Dead, το Counter Strike και φυσικά το παιχνίδι που φώναξε την παρουσία του XBOX, το HALO! Εκεί γνωρίσαμε το Project Gotham Racing, το FORZA horizon και το διασκεδαστικό Crazy Taxi. H αρχή λοιπόν είχε γίνει.

Αύγουστος 2002

Ξεκινά η beta testing φάση για το online gaming που οραματίζεται η εταιρία με το σύστημα όμως να κάνει ντεπούτο τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς με το Xbox Live Starter Kit. Οι παίκτες για πρώτη φορά απολαμβάνουν το απομακρυσμένο παιχνίδι με φίλους αλλά και με ξένους φτάνοντας τους 150.000 συνδρομητές μέσα σε μία εβδομάδα.

Φεβρουάριος 2003

Κυκλοφορεί η φήμη ότι η Microsoft δουλεύει πάνω σε ένα νέο σύστημα με το κωδικό όνομα “Xenon”.

Το κοινό διαβάζει ολοένα και περισσότερο για το “Xenon” αλλά το Halo 2 κυκλοφορεί για το Original XBOX πουλώντας 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε 24 ώρες δείχνοντας ότι όχι μόνο δεν πέθανε η κονσόλα αλλά με έσοδα 125 εκατομμυρίων συνιστά για την εποχή την πιο επιτυχημένη έναρξη οποιουδήποτε προϊόντος ψυχαγωγίας, είτε αυτό είναι παιχνίδι, ταινία ή άλμπουμ μουσικής.

Μάιος 2005

Στις 12 του μηνός η Microsoft αποκαλύπτει στο κοινό το XBOX 360 την κονσόλα επόμενης γενιάς με πλάνο να έρθει στα ράφια των καταστημάτων τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Έναν χρόνο πριν την κυκλοφορία του PS3 αλλά και του Nintendo Wii, προσδοκώντας ένα καλό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

Το 360 κυκλοφορεί τελικά στις 22 Νοεμβρίου 2005 σε όλο τον κόσμο και το μοναδικό κοινό που δείχνει να μην καταφέρνει να κερδίσει είναι το ιαπωνικό. Μέχρι το τέλος του 2005 η κονσόλα θα έχει πουλήσει 1.5 εκατομμύριο κομμάτια. Η “βιασύνη” κυκλοφορίας της κονσόλας όμως συνοδεύεται με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ιστορία του XBOX brand, το Red ring of death. Η Microsoft δέχεται προς αντικατάσταση χιλιάδες κονσόλες αλλά ούτε αυτό φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία της κονσόλας καθώς μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 καταφέρνει να πουλήσει 39 εκατομμύρια.

Τον Ιούνιο θα κάνει την εμφάνιση του και το μέχρι τότε γνωστό ως Project Natal, Kinect. Το Kinect σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρίας θα έφερνε την διάδραση μεταξύ παίκτη και παιχνιδιού σε νέα επίπεδα. Με την εμφάνιση του στα ράφια των καταστημάτων έχουμε και νέα εμφάνιση για το 360. Λεπτότερο και με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά όπως τα usb ports και το ενσωματωμένο wifi θα προκαλέσει νέα φρενίτιδα στο αγοραστικό κοινό.

Μάιος 2013

Η Microsoft ανακοινώνει τα σχέδιά της για το μέλλον αλλά αυτό θα δυσαρεστήσει αρκετό από το κοινό της…..

 

 

 

Η συνέχεια σε λίγες μέρες.

 

 

 

 

 

 Zf5b9R{D.