Tuesday, April 23, 2024
Retro Reviews

Tenchu dark secrets – Retro Review by Stefknightcs

Το Tenchu σκοτεινά μυστικά είναι ένα παιχνίδι δράσης περιπέτειας με stealth που αναπτύχτηκε από την Polygon magic και εκδόθηκε από την From software το 2006.

Η ιστορία εκτυλίσσετε σε μορφή βιβλίου με εικόνες και έχει να κάνει με μια πριγκίπισσα η οποία αφού δέχεται κακοποιητική συμπεριφορά από τον άντρα της φεύγει και καταλήγει στο μικρό χωριό στην Ιαπωνία οπού και βρίσκονται οι 2 ήρωές μας. Ο άντρας της την θέλει πίσω και ο σκοπός σας είναι να την κρατήσετε μακριά του. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε το Me too στην Ιαπωνία.

Ο χειρισμός απλός με Y & X για τις 2 όλες και όλες κινήσεις του χαρακτήρα σας και L & R για να διαλέξετε αντικείμεν ενω η κίνηση στο χώρο πραγματοποιείται με το σταυρό.

H οθόνη των τίτλων

Τα γραφικά για το DS είναι πολύ καλά με 3d απεικόνιση του περιβάλλοντος και μετρίου αναστήματος χαρακτήρες με καλή κίνηση. Στο περιβάλλον υπάρχουν γενικά μουντά χρώματα με το γκρι να κυριαρχεί.

Η οθόνη του μενού πριν κάθε αποστολή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε αντικείμενα, αποθήκευση προόδου ακόμα και ανταλλαγή αντικειμένων με άλλους χρήστες.
Ο Ήχος και η μουσική είναι σε υψηλά επίπεδα.

Γενικά έχουμε να κάνουμε με έναν καλό τίτλο που ξεφεύγει από τα κλασσικά της σειράς και κινείται σε μίνι πίστες με διασκέδαση σαν του Metal gear solid 1. Με απεικόνιση από ψηλά και χάρτη, μονό που οι εχθροί εμφανίζονται στον χάρτη μόνο όταν είστε κοντά τους. Λόγο των μικρών χώρων μπορείτε να ανοίξετε το μηχάνημα για 5 λεπτά να παίξετε λίγο και να συνεχίσετε αργότερα , τέλειο για φορητό. Στο 40% του παιχνιδιού περίπου στις 4 ώρες μου εμφανίστηκε ένα Boss που αντιμετωπίζονταν μόνο με ειδικά αντικείμενα και αυτό με χάλασέ και σταμάτησα το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά διασκέδασα πολύ και αν δεν είχα αλλά παιχνίδια σε στοίβες να με περιμένουν θα το συνέχιζα.

Γενικά εμένα ο τίτλος μου άρεσε και πιστεύω ότι είναι μια καλή μεταφορά του παιχνιδιού στη μικρή οθόνη. Ελπίζω να μην είναι το τελευταίο της σειράς που θα δούμε….

Βαθμός 8/10

 Zf5b9R{D.