Friday, April 19, 2024
Modern Reviews

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος (Updated Reviews)

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Παίρνοντας το έναυσμα από κάποιες σκέψεις που ακούω κατά καιρούς σχετικά με τα reviews και το πόσο θα βαθμολογούσαμε κάποια παιχνίδια μετά από ένα ή δύο χρόνια από το αρχικό review, σκέφτηκα να γράψω αυτό το κείμενο. Να επιστρέψω σε όλα τα reviews που έκανα από το 2020 έως και το καλοκαίρι του 2022 και να δω τι θα έλεγα σήμερα και πως θα έκρινα αυτά τα παιχνίδια. Και σαν εξτραδάκι να παραθέσω την άποψή μου για μερικά παιχνίδια που έπαιξα αλλά δεν έγραψα review.

Resident evil 3 remake
Το πρώτο review που έγραψα στην Retropolis ήταν γι αυτό το παιχνίδι. Βαθμό δεν είχα βάλει στο κείμενο. Σήμερα θα του έβαζα ένα 8/10.
Σαν παιχνίδι είναι πολύ καλό, αλλά σαν remake υστερεί σημαντικά σε σχέση με το 2 και το 4. Για τον απλό λόγο ότι έκοψαν πάρα πολύ από το αρχικό περιεχόμενο. Έκοψαν σχεδόν την μισή Raccoon city, έκοψαν το clock tower. Πρόσθεσαν βέβαια και νέο υλικό, αλλά σε γενικές γραμμές χάθηκε η ευκαιρία να γίνει ένα πολύ καλό remake σαν το 4.
Θυμηθείτε το αρχικό review : Resident Evil 3

Last of us 2
Εδώ δεν έχω να πω πολλά λόγια. Εννοείται είχα βάλει 10/10 και δεν υπάρχει άλλος βαθμός εκτός από το 10 για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Το καλύτερο για μένα. Abby uber ales.
Θυμηθείτε το αρχικό review : The Last of us Part 2: Την Abby θα την αγαπήσετε

Ghost of tsusima
Αυτό το είχα βαθμολογήσει με 7,5/10 και δεν έχω αλλάξει άποψη. Έχει ωραία ιστορία, δεν έχει τον ατελείωτο που έχουν τα assassins creed και δεν κουράζει ενώ είχε και καλή μάχη. Αλλά δεν είναι και για παραπάνω, ίσως το επόμενο να είναι. Τίμιο ήταν και το DLC με το Iki island που είχε βγει.
Θυμηθείτε το αρχικό review : Ghost of Tsusima: Όσα φύλλα παίρνει ο άνεμος


Assassins creed Valhala

Σε αυτό είχα βάλει 7,5/10. Θα έπεφτα σήμερα και θα του έβαζα 7/10. Με κούρασε πολύ αυτό το παιχνίδι μέχρι να το τερματίσω. Αγγαρεία από ένα σημείο και μετά. Βασικά από τα assassins που έπαιξα πιο πολύ από όλα μου άρεσε το Odyssey. Σε εκείνο ακόμα και σήμερα που το σκέφτομαι θα έβαζα ένα 9/10. Η Κασσάνδρα μου άρεσε πολύ σαν χαρακτήρας (σε αντίθεση με την εντελώς αδιάφορη/ο Eivor του Βαλχάλα. Ίσως να παίζει ρόλο και το ότι διαδραματιζόταν στην Ελλάδα το παιχνίδι.
Θυμηθείτε το αρχικό review : Assassins Creed Valhalla review

The medium
Σε αυτό είχα βάλει 7/10 και το ίδιο θα έβαζα και τώρα. Βασικά δεν μου έμεινε τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Και να μην το είχα παίξει θεωρώ δεν θα έχανα κάτι. Ακόμα ένα walking simulator που προσπάθησε να θυμίσει αμυδρά Silent Hill σε κάποια σημεία. Αλλά όπως έχω πει Silent Hill χωρίς μάχη και τέρατα δεν υπάρχει.
Θυμηθείτε το αρχικό review : The Medium Review: 200(2)1…

Resident evil Village
Εδώ είχα βάλει 9,5/10. Τώρα μετά από δύο χρόνια σκέφτομαι το εξής. Στα πρώτα ¾ αυτού του παιχνιδιού θα έβαζα άνετα και 10. Στο τελευταίο ¼ είναι κάποια στοιχεία που με ψιλοχαλάνε. Στην τελική σήμερα θα έβαζα 9/10. Γιατί το θεωρώ ισάξιο με το Resident evil 2 και το 7. Βασικά το μισό παραπάνω μάλλον θα το έδινα στο 7 για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ανέστησε το franchise και δεύτερον είχε τα περισσότερα horror στοιχεία. Καλό ήταν και το DLC Shadows of Rose που κυκλοφόρησε (καλύτερο από τα DLC του 7). Και πολύ καλή και η προσθήκη του 3rd person mode.
Θυμηθείτε το αρχικό review : Resident Evil Village Review : Πλούσιο όσο τα ελέη της Lady D

Demons souls remake
Σε αυτό είχα βάλει 9/10 και η άποψή μου παραμένει η ίδια. Καταπληκτικό remake ενός ιστορικού παιχνιδιού που ξεκίνησε όλο το franchise.
Θυμηθείτε το αρχικό review : Demon’s Souls Remake review

Tormented souls
Ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτό για μένα. Ένα πολύ καλό indie που μπόρεσε να πιάσει αρκετά καλά τα vibes του Silent Hill. 8/10 είχα βάλει και το στηρίζω ακόμα.
Θυμηθείτε το αρχικό review : Tormented Souls Review

Elden ring
Στο Elden ring είχα βάλει 9,5/10 αλλά τώρα που έχει καθίσει καλά μέσα στο μυαλό μου θα του έβαζα 9/10. Όχι γιατί δεν εξακολουθώ να το θεωρώ καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά γιατί θεωρώ το Bloodborne και τα Dark souls (εκτός από το 2) καλύτερα παιχνίδια. Εμένα μου άρεσαν πιο πολύ τουλάχιστον. Το Elden ring χάνει λίγο στην μεγάλη επαναληψιμότητα που έχουν κάποια bosses, απόρροια βέβαια του τεράστιου μεγέθους και της open world φύσης του παιχνιδιού που επιβάλλει μια επαναληψιμότητα.
Θυμηθείτε το αρχικό review : Elden Ring Retropolis Review

Πάμε τώρα και στα παιχνίδια που έπαιξα τον τελευταίο χρόνο και θα ήθελα να πω μια άποψη γιατί δεν είχα γράψει review.

Horizon Forbidden west
Γενικά το παιχνίδι μου άρεσε πολύ περισσότερο από το πρώτο. Καταπληκτικός τεχνικός τομέας και πολύ καλή μάχη. Υστερεί κυρίως σε δύο σημεία. Το σενάριο και οι χαρακτήρες του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Βασικά εκτός από την Αλόη δεν θυμάμαι καν πλέον τα ονόματα των άλλων χαρακτήρων. Δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα τα επίπεδα γραφής της naughty dog. Και δεύτερον σου δίνει πάρα πολλά skills και όπλα που δεν νομίζω να έχουν όλα την ίδια χρησιμότητα. ‘Η τουλάχιστον έτσι φάνηκε σε μένα. 8,5/10 θα του έβαζα γιατί με τέτοια production values θεωρώ αδικείται παρακάτω.

God of war Ragnarok
Καταπληκτικό παιχνίδι, αριστούργημα. Καλύτερο από το παιχνίδι του 2018 θεωρώ, βασικά είχε ότι έλειπε από εκείνο το παιχνίδι. Εξαιρετικό gameplay, εξαιρετικά γραφικά (θα μπορούσαν και καλύτερα αν έβγαινε μόνο στο ps5) και εξαιρετική μουσική που σε πώρωνε να παίξεις. Και πάρα πολύ ωραίοι χαρακτήρες. Και ο Odin που έμενα μου άρεσε πολύ το στυλ που είχε και η Freya και όλοι. Πολύ καλή χρήση του dualsense επίσης. Μόνο ψεγάδι οι πολλοί περιβαλλοντικοί γρίφοι που είχε που με ψιλοκούραζαν λίγο. 9,5/10

Ghostwire Tokyo
Το τελευταίο παιχνίδι που θέλω να αναφέρω είναι αυτό. Αδικήθηκε θεωρώ από το θάψιμο που έφαγε. Εγώ πέρασα πολύ ευχάριστα όσο το έπαιζα. Πολύ καλή η απεικόνιση του Τόκυο και γενικά το στοιχείο που μου άρεσε πιο πολύ είναι ότι παίζοντας μαθαίνεις πολλά πράγματα για την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των Ιαπώνων. Μαθαίνεις για μύθους, προκαταλήψεις, ακόμα και τι σνακ τρώνε στην καθημερινότητά τους. Ενδιαφέρουσα η μάχη του και πολύ καλή χρήση του dualsense επίσης. Το αδικεί θεωρώ πολύ το 1st person mode. Αν ήταν τρίτου προσώπου θα ήταν καλύτερο πιστεύω, αλλά το έφαγε το κόλλημα της Bethesda με τα 1st person. 7,5/10 θα του έβαζα.

Τα ξαναλέμε σύντομα με περισσότερα reviews
Στράτος Κοντεκάκης

 Zf5b9R{D.