Tuesday, April 23, 2024
Modern Reviews

Wo Long: Fallen Dynasty – Mini Review by Akikos

Βασισμένο στη κινέζικη μυθολογία με επιρροές από souls παιχνίδια και το sekiro με έντονο action χαρακτήρα.

Το σύστημα μάχης είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού. Ο παίχτης θα αναγκαστεί γρήγορα να μάθει – δοκιμάσει τα ανακλαστικά του και να κατανοήσει το parry (deflect) system καθώς στο τέλος της πρώτης πίστας είναι ένα από τα πιο δύσκολα boss του παιχνιδιού. Οσό σκοτώνονται οι εχθροί μαζεύονται πόντοι και ο χαρακτήρας μπορει να αναβαθμιστεί σε (ξύλο, γη, νερό, φωτιά, μέταλλο) τα οποία δεν ειναι δεσμευτικά καθώς μπορούν να αλλαχθούν στο κεντρικό χωριό και να προσαρμοστούν κατάλληλα σε κάθε πίστα. Κάτω από το life bar υπάρχει το spirit bar. Η μπάρα η οποία αυξάνεται όταν κάνεις συνεχόμενες επιθέσεις και μειώνεται όταν τις δέχεσαι. Όσο αυξάνεται, αυξάνεται και το damage που κάνεις στους εχθρούς. Οταν μειωθεί κάτω από κάποιο όριο ακινητοποιείσαι για κάποια δευτερόλεπτα και είσαι ευάλωτος σε επιθέσεις. Αντίστοιχη μπάρα έχουν και οι εχθροί.

Το παιχνίδι έχει και έντονο το στοιχείο της εξερεύνησης εξαιτίας του Morales system. Σημαιούλες είναι διασκορπισμένες στις πίστες και χρησιμοποιούνται και ως check points. Όσο περισσότερες βρει ο παίκτης τόσο πιο δυνατός θα είναι και θα έχει πλεονέκτημα σε σύγκριση με εχθρούς με χαμηλότερο Morales. Το Morales μπορεί να αυξηθεί επίσης σκοτώνοντας εχθρούς χωρίς να χάσει. Ο παίχτης θα βρεθεί στη θέση να αντιμετωπίσει ιστορικούς χαρακτήρες και κινέζικα μυθολογικά τέρατα εξερευνώντας διάφορα τοπία από λιμάνια εώς κάστρα. Τα γραφικά αν και πανέμορφα και καλοσχεδιασμένα δεν φαίνονται σύγχρονα.
Εμβληματική μάχη είναι εναντίον του μεγάλου Lu Bu που θα τον συναντήσεις πριν τη μέση του παιχνιδιού και θα χρειαστεί ώρες κατανόησης των μηχανισμών του και πως θα το κάνεις deflect. Μετά από αυτόν το παιχνίδι πέφτει αισθητά σε δυσκολία, κυρίως γιατί έχεις εκπαιδεύσει τον εαυτό σου στο μέγιστο βαθμό, και ίσως κουράσει η επαναληψιμότητά του. Στο τέλος υπάρχει κάποια πρόκληση αλλά κανενας εχθρός δεν συγκρίνεται με τον Lu Bu, που θα τον ξανασυναντήσεις στη συνέχεια αλλά πιο αδύναμο! Με άλλα λόγια το αίσθημα πρόκλησης που ένιωσα μετά την νίκη εναντίον του lubu μετατράπηκε στη συνέχεια σε ξενέρωμα.

Το παιχνίδι είναι διαμάντι. Όσοι έχετε gamepass δώστε του μια ευκαιρία και μην το παρατήσετε στο πρώτο boss του παιχνιδιού. Μοναδική gaming εμπειρία και από τις μεγάλες εκπλήξεις της χρονιάς.

Βαθμολογία 9.1

 Zf5b9R{D.