Thursday, April 25, 2024
Modern Reviews

LKYT – Mini Review by Retropolis

Βρισκόμαστε στην άκρη της Γης όπου κάθε χίλια χρόνια, η Σκοτεινή Βασιλεία δυναμώνει και οι δαίμονες προσπαθούν να καταστρέψουν όλο τον κόσμο. Κάποιοι άνθρωποι όμως επέλεξαν να μείνουν και να πολεμήσουν με όποιο κόστος. Είναι το έθνος της ακτογραμμής το οποίο προσπαθεί στην διάρκεια των ειρηνικών τους ημερών να οχυρώσουν τον εαυτό τους και την περιοχή τους απέναντι στους δαίμονες.Όλα είναι ήσυχα και τίποτα δεν προιδεάζει για την απειλή που θα έρθει. Μία νύχτα όμως ηχούν οι προειδοποιήτικές καμπάνες στην πρωτεύουσα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί συμβαίνει τώρα;

Ο μικρός μας ήρωας ο Tasuku θα βρει την απάντηση σε μία μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα του κόσμου.

Το Lkyt είναι ένα boys love visual novel το οποίο απαιτεί από εσάς αρκετό διάβασμα καθώς το μόνο που κάνετε σε σχέση με το gameplay είναι να πατάτε το αριστερό πλήκτρο στο ποντίκι σας για να προχωράτε τους διαλόγους και την εξιστόρηση. Υπάρχει η επιλογή και για auto click ώστε να μη χρειάζεται ούτε αυτό.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Tasuku και μας περιγράφει τις φοβίες του, τις ανησυχίες του, τη τόλμη του, τους έρωτες του με τους συνομηλίκους του και πως προκαλεί τον εαυτό του να φύγει από την νοοτροπία του παιδιού και να γίνει ενήλικος που θα παλέψει για την περιοχή του, τις φιλίες του και την επιβίωση του.

Στην προσπάθεια του αυτή θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλους χαρακτήρες όπως τον συγκροτημένο πρίγκιπα Takeru, τον θρασύ και κυνικό Yael, τον πολεμιστή Ango και τον αιθέριο και θεϊκό Tova. Η δύναμη των συνδυασμένων ικανοτήτων τους θα μπορούσε να είναι αυτό που χρειάζεται το έθνος για να εγκαινιάσει μία νέα εποχή ειρήνης ή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου εποχή καταστροφής.

Η εικονογράφηση που συνοδεύει τους διαλόγους αποτελείται από στατικές κυρίως εικόνες με κάποια μίνι κλιπάκια ανά διαστήματα. Σκοτεινά χρώματα και σχέδια που ανταποκρίνονται σε όσα διαβάζετε. Η μουσική είναι η πιο καλή συνοδεία στο κείμενο μεταφέροντας τόσο την αγωνία όσο και την χαλάρωση που βιώνει κάποιος από την ιστορία.

Το παιχνίδι διαθέτει σκηνές σεξ και για αυτό θα πρέπει να το παίξει κάποιος άνω των 18 ετών. Είναι μία όμορφη ιστορία αγάπης και τόλμης που σίγουρα θα σας αφήσει μία γλυκιά ανάμνηση όταν δείτε τους τίτλους τέλους.

Πριν αποφασίσω να παίξω και να γράψω για το παιχνίδι, είχα δει μόνο 4 εικόνες και οι 3 από αυτές ήταν σκηνές σεξ. Σας διαβεβαιώ ότι το σεξ στο παιχνίδι είναι τόσο όσο χρειάζεται για το απαραίτητο love story.

Αν αποφασίσετε να του δώσετε μία ευκαιρία να σας ευχηθώ καλό ταξίδι. Γιατί όπως έλεγε και το παλιό σλόγκαν “με ένα βιβλίο, πετάς” έστω και στη μορφή του graphic novel.

Βαθμολογία 7/10

Ευχαριστούμε την https://keymailer.co για το review copy του παιχνιδιού

 Zf5b9R{D.