Monday, April 29, 2024
Retro Reviews

Retro Games – Όταν ξέρεις να ξυπνάς αναμνήσεις

Η RetroGames είναι η εταιρία την οποία γνωρίσαμε όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει το C64 mini, τον υπολογιστή που έφερε τα παιχνίδια μέσα στο σπίτι πολλών παιδιών, αυτή τη φορά όμως με νέα σύγχρονη συνδεσμολογία με βύσμα hdmi για να συνδέεται σε όλες τις σύγχρονες οθόνες, με ανάλυση 720p 50 και 60Hz. Συμβολικά ο αριθμός των παιχνιδιών που θα βρούμε αποθηκευμένα στη μνήμη του, είναι 64. Διαθέτει επίσης usb υποδοχές για να συνδέσουμε χειριστήρια, φυσικό πληκτρολόγιο και ποντίκι, καθώς το πληκτρολόγιο που διαθέτει δεν είναι λειτουργικό. Ιδιαίτερα σημαντικό σε ότι έχει να κάνει με τα παιχνίδια είναι η δυνατότητα να σώσουμε την πρόοδο μας (save) κατί που θα ευχόμασταν να υπήρχε όταν κυκλοφόρησε το μηχάνημα. Στην συσκευασία θα βρούμε και ένα χειριστήριο τύπου arcade. Τέλος μπορείς να γράψεις προγράμματα σε BASIC και να αποθηκεύεις τη δουλειά σου σε ένα usb.

Το κοινό χάρηκε με το C64 mini αλλά όχι όσο θα ήθελε. Όλοι έλεγαν πως θα ήθελαν το πληκτρολόγιο να είναι λειτουργικό, έστω και μικρό.
Η RetroGames όχι μόνο άκουσε το feedback αλλά κυκλοφόρησε το The VIC 20. Ένα VIC 20 σε κανονικό μέγεθος με λειτουργικό πληκτρολόγιο και όλες τις σύγκχρονες ευκολίες που ενσωμάτωνε το C64 mini.

Στην ίδια λογική ήρθε και η κυκλοφορία του ΤΗΕ C64 σε 1:1 κλίμακα με τον παλιό υπολογιστή και 64 παιχνίδια μεταξύ των οποίων τα Uridium, Paradroid, California Games και Jumpman.

Ο καιρός περνούσε και το κοινό περίμενε πως και πως κάποια στιγμή να έχουμε κυκλοφορία της Α500 σε μίνι μέγεθος. Τελικά αν κάτι το θέλεις πολύ, γίνεται πραγματικότητα. Η RetroGames στην αρχή με μία εικόνα μυστήριο που δεν άφηνε να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο, ανέβασε το hype και μία μέρα μας παρουσίασε το video της THE A500 MINI. Η γνωστή στο ευρύ κοινό μεγάλη κυρία, συρρικνώθηκε και μπήκε σε ένα πανέμορφο κουτί μαζί με ένα χειριστήριο και ένα ποντίκι.
Το χειριστήριο θύμιζε αυτό του Amiga CD32 που μοιάζει σε console gamepad ενώ το ποντίκι είχε τον σχεδιασμό του Tank Mouse της Amiga, σε λίγο μικρότερο μέγεθος.
Ευκολίες όπως στο C64 mini, συναντάμε και εδώ με hdmi και έξοδο εικόνας σε ανάλυση 720p στα 50 ή 60 Hz. Τρεις υποδοχές usb, 25 παιχνίδια με δυνατότητα να προσθέσουμε και άλλα εύκολα με έναν απλό οδηγό, δυνατότητα να κάνουμε save και load την πρόοδό μας και φυσικά όλα plug and play, ώστε ο τελικός χρήστης να συνδέσει και να παίξει εύκολα τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2024 που πλέον περιμένουμε την μεγάλη έκδοση της A500 για να την χαρούμε.

Πριν όμως από αυτή, θα δούμε την κυκλοφορία του ΤHE 400 Mini στις 28 Μαρτίου 2024, μίας μίνι έκδοσης δηλαδή του Atari 400 όπου θα κάνει emulation όλων των 8 bit Atari συμπεριλαμβανομένων των 400/800, XL και XE αλλά και του 5200. Στο πακέτο θα υπάρχει και το κλασικό Joystick με ονομασία THECXSTICK που αποτελεί επαναδημιουργία του Atari CX-40. Στη μνήμη θα έχει 25 παιχνίδια, μερικά εκ των οποίων είναι τα Berzerk, Lee, Millipede, Miner 2049er, M.U.L.E. and Star Raiders II ενώ θα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα.

RetroGames https://retrogames.biz

 Zf5b9R{D.